DE WEG VAN DE JONGEN DOOR MANNEN, VOOR MANNEN

In navolging van de succesvolle training BoyProof hebben Jan Stenekes en Gertjan Hessels opnieuw een training ontwikkeld. Een te gekke verdieping van BoyProof maar ook zeker als losstaande training te volgen. En deze keer dus alleen voor mannelijke deelnemers!

WAAR GAAN WE MEE AAN DE SLAG?
In ‘De weg van de Jongen’ ga je de diepte in van het man zijn. Wat betekent het om man te zijn, tussen de mannen en mét de mannen? Kom tot de kern, jóuw kern, tijdens deze 3-daagse, ervaringsgerichte training.

Dit is jóuw training als jij de leiding wil over je eigen leven met een ongekende innerlijke rust. Zonder schuldgevoel de weg gaan die voor jou bedoeld is. Met een open vizier en een open hart de kracht en het leiderschap in jezelf vinden om in vrede met je vader en je moeder je eigen plek in te nemen als volwassen man.

Vanuit je innerlijke kompas stem je af op je gevoel. Je gaat je ‘man-zijn’ leven en leert de goede vruchten te plukken, die de voeding gaan zijn voor de toekomstige generaties jongens en mannen die dit zo hard nodig hebben. Wetende dat een goede leermeester het beste voorbeeld geeft door het voor te leven, zonder de maskers en pantsers die je ooit dacht nodig te hebben om staande te blijven.

ERVAREN. RITUELEN EN ELEMENTEN.
We werken drie dagen lang met een groep mannen in de buitenlucht op de mooiste locatie van Friesland: Het kleine Paradijs. Er is plaats voor boosheid, rust, stilte, steun en verbinding. We werken veel met rituelen en de elementen: aarde, water, lucht en vuur.

In ‘De weg van de Jongen’ ga jij de weg bewandelen die elke jongen hoort te gaan, zodat jij weet hoe deze weg (ver)loopt. Hierdoor kun jij de jongen in jouw leven zijn eigen weg laten lopen, hem voeden, ondersteunen, en waar nodig het stuur bijdraaien zodat hij zijn weg in de goede richting kan vervolgen. De weg, jouw weg, van van de jongen naar ‘man-zijn’.

Een onvergetelijke ervaring.

VOOR MANNEN tussen de 18 en 88.
Deze 3-daagse, lichaams- en ervaringsgerichte training is ontwikkeld voor:

mannen die voelen dat ze dichter naar hun eigen kern (terug) willen
mannen die middels persoonlijke ontwikkeling hun eigen professionaliteit willen vergroten
mannen die niet alleen zichzelf, maar ook de mannen om zich heen beter willen begrijpen
mannen die met de elementen van de natuur willen werken
mannen die van avontuur houden en hun eigen grenzen willen verkennen
mannen die bereid zijn een stap buiten hun comfort zone te doen
mannen die met jongens werken, o.a. coaches, therapeuten, pedagogen, leerkrachten, gebiedsteammedewerkers, (buurt)sportcoaches
Je weet het vast al, maar goed om nog even te benadrukken: onze trainingen bestaan niet uit zenden en ontvangen. Je gaat zelf actief aan de slag, leert door te ervaren, wat betekent dat je vooral werkt vanuit je persoonlijke stuk. Onze deelnemers gaan daarmee aan de slag, gaan dat aan, en gaan als rijkere mensen terug naar huis.

Kosten

997 excl. BTW, incl overnachting, eten en drinken.

Date

Sep 18 - 20 2023
Expired!

Time

All Day

Cost

€997

More Info

Stenekes Academy

Location

Het Kleine Paradijs
Het Kleine Paradijs
Meilahuzen 9, 8724 GA Easterein
Website
http://hetkleineparadijs.nl
Category

Organizer

Jan Stennekes
Phone
+31 6 28068051
Email
aanmelden@stenekesacademy.nl

Speakers

 • Jan Stennekes
  Jan Stennekes
  Jongenscoach

  “Jongens leren door te experimenteren en te ervaren. Dat is dus precies wat zij gaan doen wanneer ze bij KICK komen!”

  Er werken steeds minder mannen in het onderwijs. Een spijtig gevolg daarvan is, dat het huidige onderwijssysteem voornamelijk is gericht op de behoeftes en kwaliteiten van meisjes. Hierdoor komen jongens regelmatig in de knel. Het is niet voor niets dat maar liefst 80% van de kinderen die op het Speciaal onderwijs zitten jongen zijn. Daar tegenover zettend dat de meeste coaches, begeleiders en therapeuten ook nog eens vrouw zijn…

  Ik was tot 2015 zelf leerkracht op het Speciaal Onderwijs en wilde meer betekenen voor de jongens die ik zag worstelen met zichzelf en de verwachtingen van hun omgeving. Jongens en meiden verschillen nu eenmaal van elkaar. Ze steken anders in elkaar en hebben dus verschillende behoeftes. Dat zou erkend moeten worden in alle verschillende factoren, maar gek genoeg was er nog geen enkele kindercoach die zich puur op jongens richtte… KICK was geboren. Ik was de eerste JONGENSCOACH van Nederland. En toen ging het hard. Wij werken inmiddels met een team van 6 jongenscoaches. Onze aanpak werkt, dat is wel gebleken.

  Vanuit mijn gedrevenheid om op grotere schaal een verschil te maken voor jongens ontwikkelde ik samen met mijn collega jongenscoach Gertjan Hessels de training BoyProof. Een training waarin professionals niet alleen leren over jongens, jongensgedrag en hun werkelijke behoeftes, maar waarin zij zelf hun mannenkracht ervaren, reflecteren op eigen handelen en zodoende jongens nóg beter begrijpen en kunnen begeleiden in hun ontwikkeling.

 • Gert-Jan Hessels
  Gert-Jan Hessels
  Jongerencoach

  Jongens coachen en in hun kracht zetten en doormiddel van trainingen mijn kennis en ervaringen doorgeven aan andere professionals. Dat is echt het mooiste van mijn werk.

  Mijn naam is Gertjan Hessels en als jongenscoach en trainer hoop ik een verschil te kunnen maken voor jongens.

  Nog veel te vaak worden jongens en wordt jongensgedrag bestempeld als ‘lastig’ of ‘storend’.
  Aanpak en regels gelden voor jongens en meiden, terwijl manier van leren en behoeftes vaak ver uit elkaar liggen. Dit, ten nadele van de jongens. Stilzitten en luisteren? Maar hóe dan als je lichaam daar niet op gebouwd is? En hoe weet je dat zo zeker dat het hem ‘niet boeit’ wanneer je niet weet wat er werkelijk speelt? Hij weet in de meeste gevallen niet eens wat hem werkelijk dwarszit of wat er van hem verwacht wordt. Het werd hoog tijd voor een benadering vanuit het jongensperspectief. Jan Stenekes en ik ontwikkelden de training Boy Proof.

  Door al onze ervaring, goed onderbouwde kennis over jongens en lichaamsgericht werken én onze eigen mannenkracht in te zetten hopen wij door deze training een grotere bewustwording rondom jongens te creëren. Zodat professionals zoals jij in staat zijn hen nóg beter te begeleiden in hun ontwikkeling, een verschil te maken in ZIJN leven en in onze maatschappij. Want jongens.. ze zijn te gek.!